Betonski div je novi simbol: Dominira, a tek nikao 12. sprat VIDEO

Izvor: B92, 21.Okt.2018, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Betonski div je novi simbol: Dominira, a tek nikao 12. sprat VIDEO

U Sarajevu niče verovatno jedan od budućih nezaobilaznih faktora gradskog skylinea - Sarajevo Tower.

Iako još nije dostignuta ni 50-postotna visina zgrade, ona već danas preuzima dominantnost na Pofalićima i okolnim gradskim naseljima.

Kako je za Klix.ba potvrđeno od čelnih ljudi na gradilištu, trenutno se izvode armirano-betonski radovi na izradi konstrukcije objekta. Radovi se izvode planiranom dinamikom od tri do 3,5 spratova mesečno.

S obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će spratnost biti okončana sa 26. nivoom, očekuje se da će svoju visinu zgrada dostići tokom februara 2019.

Zgrada će imati osam brzih liftova koji će se peti spuštati brzinom od 2,5 metara u sekundi i dva teretna lifta. Interesantna činjenica jeste da će na 25. i 26. spratu biti smešteni etažni stanovi s vrtovima s pogledom na grad. Stambeni prostor u zgradi će zauzimati blizu 60.000 kvadratnih metara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.