Beogradska berza: Zaustavljen pad indeksa, Komercijalna banka dobitnik dana

Izvor: SEEbiz.eu, 31.Okt.2018, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: Zaustavljen pad indeksa, Komercijalna banka dobitnik dana

BEOGRAD – Investitori su danas bili malo raspoloženiji za trgovanje na domaćem tržištu akcija nego juče, a i BELEX indeksi su se blago oporavili nakon dvodnevnog pada.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je blizu 12 miliona dinara (101,3 hiljade evra).

Indeks BELEX15 je ojačao za pola procenta na 740,24 poena, a BELEXlajn se popeo za 0,4 odsto na 1.538,35 poena.

Najveći promet su zabeležile akcije vranjskog proizvođača grejnih tela i štednjaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Alfa plama, koje su istrgovane za 10 miliona dinara po prosečnoj ceni od 34.000 dinara, za 1,5 odsto višoj nego na prethodnom trgovanju.

Naftna industrija Srbije je blago oslabila, za 0,1 posto na 685 dinara, uz realizaciju u iznosu od 0,7 miliona dinara, a približno toliki promet je zabeležila i duvanska industrija „Filip Moris", koja je neznato ojačala zaključivši trgovanje na cenovnom nivou od 3.499 dinara.

Dobitnik dana su bile obične akcije Komercijalne banke s rastom cene od 2,4 procenta do nivoa od 2.053 dinara, a isprometovane su za četvrt miliona dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla" je takođe zaključio trgovanje u „zelenom", ojacavši za 0,1 posto na 1.679 dinara, uz neveliku realizaciju od 0,1 milion dinara.

Aktivnost stranih investitora na Beogradskoj berzi danas je bila izuzetno slaba, budući da je njihov udeo u ukupnom prometu na tržištu akcija iznosio svega 2,72 odsto, i to u kupovini 3,98 procenata, a u prodaji 1,46 posto.

Danas nije trgovano državnim obveznicama na Berzi.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Zaustavljen pad BELEX-a, Komercijalna dobitnik dana

Izvor: B92, 31.Okt.2018

Beograd -- Investitori su danas bili malo raspoloženiji za trgovanje na domaćem tržištu akcija nego juče, a i BELEX indeksi su se blago oporavili nakon dvodnevnog pada...Ukupan promet na trgovanju iznosio je blizu 12 miliona dinara (101,3 hiljade evra)...Indeks BELEX15 je ojačao za pola procenta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.