Beogradska berza: Slab promet, Galenika Fitofarmacija u fokusu

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Feb.2016, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: Slab promet, Galenika Fitofarmacija u fokusu

BEOGRAD - Nova nedelja na Beogradskoj berzi poočela je padom indeksa i slabim prometom akcija.

Oba su indeksa oslabila po 0,3 odsto pa je BELEX15 zaključio na 587,70 poena, a BELEXline na 1.289,38 poena. Ukupno je ostvareno samo 90.461 evra prometa.

Galenika Fitofarmacija (BSE:FITO) je bila u fokusu sa 4,5 miliona dinara prometa, a cena je pala 0,3 odsto, na 2.202 dinara.

AIK banka (BSE:AIKB) imala je 961 hiljadu dinara trgovine uz pad cene od 0,2 odsto, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << na 1.800 dinara.

Naftna industrija Srbije (BSE:NIIS) imala je 780 hiljada dinara prometa, a cena je ostala na nepromenjenom nivou od 539 dinara. U Rafineriji nafte Pančevo, u okviru investicionog održavanja, počeli su radovi na delu procesnih postrojenja, zahvaljujući kojima će NIS (NIIS) obezbediti njihov još pouzdaniji rad i povećati efikasnost proizvodnih procesa, saopštila je ova kompanija u petak. Do 3. marta obaviće se niz tehnoloških i tehničkih poslova na primarnim rafinerijskim postrojenjima – atmosferskoj i vakum destilaciji, kao i na postrojenjima za sekundarnu obradu – postrojenju za blagi hidrokreking i hidroobradu (MHC/DHT), postrojenjima Vodonik, Platforming i pogonu za obradu gasova, na kojima se proizvode derivati evro 5 kvaliteta. Vrednost ovog investicionog održavanja procenjuje se na blizu 30 miliona RSD, a svi radovi će se obaviti uz stroge ekološke i standarde bezbednosti na radu.

Bambi (BSE:BMBI) je imao 658 hiljada dinara prometa uz nepromenjenu cenu od 47.000 dinara.

Energoprojekt Holding (BSE:ENHL) je bio među gubitnicima dana zbog pada od 2 odsto, na 928 dinara, uz 177 hiljada dinara prometa. Energoprojekt Visokogradnja, kao izvođač radova, i naručilac posla Energoprojekt Sunnyville, zavisne firme Energoprojekt holdinga (ENHL), u drugoj polovini februara tekuće godine, zaključili su ugovor za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa – Blok 8b, na lokaciji Višnjica u Beogradu. Realizacija Bloka 8b predviđena je na površini od oko jednog hektara u okviru budućeg naselja Višnjičko polje, na padini prema Dunavu, sa desne strane Slanačkog puta, između Višnjičke banje i Lešća. Vrednost ugovorenih radova iznosi 9,46 miliona EUR (bez PDV-a).

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.