Beogradska berza: Indeksi zaključili trgovačku nedelju u minusu

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Sep.2018, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska berza: Indeksi zaključili trgovačku nedelju u minusu

BEOGRAD – Klonulo trgovanje i slab promet, uz mešovito kretanje BELEX indeksa, obeležili su poslednji trgovački dan u nedelji na domaćem tržištu akcija.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 2,3 miliona dinara (19,5 hiljada evra).

Indeks BELEX15 je danas minimalno oslabio na 727,08 poena, i nedelju završava s minusom od 0,8 odsto, dok je BELEXline uz neznatnu pozitivnu korekciju zaključen na nivou od 1.533,09 poena, ali je na nedeljnom nivou u „crvenom" s >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << padom vrednosti od pola procenta.

Valjaonica bakra Sevojno, koja je juče zabeležila skok cene od 29,4 procenta, izgubila je danas deo dobitaka spustivši se za 1,5 odsto na 1.083 dinara, a njene su akcije bile ubedljivo najtrgovanije sa iznosom od pola miliona dinara.

Naftna industrija Srbije je ostala na ceni od 679 dinara, uz promet od 0,4 miliona dinara, a istu realizaciju je imao i vranjski proizvođač grejnih tela i štednjaka, Alfa plam, po prosečnoj ceni od 33.543 dinara, za 0,2 procenta nižoj nego na prethodnom trgovanju.

Akcije Aerodroma „Nikola Tesla" su oslabile za 1,0 posto na 1.651 dinar i ostvarile trgovanje vredno 0,1 milion dinara, a za približno isti iznos su isprometovane akcije beogradskog preduzeća za spoljnu i unutrašnju trgovinu, Hempro, po nepormenjenoj ceni od 510 dinara.

Dobitnik dana je bio bečejski Sojaprotein, koji je ojačao za dodatnih 2,6 posto na 155 dinara, uz slab promet.

Na listi dobitnika su se, uz neveliko trgovanje, danas našli i Energoprojekt holding s rastom cene od 0,6 procenata na 694 dinara, i obične akcije Komercijalne banke, koje su ojačale za pola procenta na 1.920 dinara.

Na MTP tržištu se i danas trgovalo akcijama proizvođača vijaka i delova za šinska vozila, Min Div iz Svrljiga, koje su zabeležile promet od 0,4 miliona dinara po ceni od 600 dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija učestvovali sa udelom od 8,59 odsto – u kupovini sa 5,34 odsto, a u prodaji sa 11,85 procenata.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

BELEX indeksi zaključili trgovačku nedelju u minusu

Izvor: B92, 28.Sep.2018

Beograd -- Klonulo trgovanje i slab promet, uz mešovito kretanje BELEX indeksa, obeležili su poslednji trgovački dan u nedelji na domaćem tržištu akcija...Ukupan promet na trgovanju iznosio je 2,3 miliona dinara (19,5 hiljada evra)...Indeks BELEX15 je danas minimalno oslabio na 727,08 poena, i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.