Beograđani šokirani: Zar ovakav bus na ulicama? VIDEO

Izvor: B92, 26.Jul.2018, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđani šokirani: Zar ovakav bus na ulicama? VIDEO

Beograd -- U Srbiji su na snazi nova, rigoroznija pravila i novi cenovnik za tehnički pregled. Građani se ipak pitaju - da li ona važe za sve?

Tehnički pregled trajaće 30 minuta, a vozila će se fotografisati iz više uglova. Kao i do sada, proveravaće se kočnice, trap, farovi, oprema, a novina je da će se identifikovati broj šasije, broj motora i kubikaža.

Međutim, društvenim mrežama se proširio snimak jednog autobusa Gradskog saobraćajnog preuzeća koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po onome što se vidi ne bi mogao da prođe ni stari, a ne novi, rigorozniji tehnički.

Autobus na liniji 707, od Zelenog venca do Zemun polja, koji pripada saobraćajnom pogonu "Zemun", izbacivao je crn dim.

Podsetimo, nedavno je vozač, čiji automobil "dačija" nije prošao tehnički pregled, iz revolta polio vozilo benzinom i zapalio ga.

Šta se kontroliše na novom tehničkom pregledu i zašto se uvodi vremensko ograničenje pregleda, opširnije OVDE.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.