Beograđani obratite pažnju: Gazela u neviđenom izdanju FOTO

Izvor: B92, 11.Nov.2018, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđani obratite pažnju: "Gazela" u neviđenom izdanju FOTO

Beograd -- Na mostu "Gazela" pušteno je u rad novo dekorativno osvetljenje.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić precizirao je da su na konstrukciji mosta postavljeni su reflektori sa LED tehnologijom u tri boje.

Osvetljenje mosta urađeno je sa skoro sedam stotina projektorskih reflektora.

"Reflektori su postavljeni zajedno sa nosačima i okačeni na konstrukciju mosta „Gazela”. Osvetljenje je urađeno novom LED tehnologijom sa osnovom u tri boje: crvena, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zelena i plava, čijim upravljanjem i mešanjem nijansi dobijamo i druge izvedene izvore svetlosti", rekao je Vesić, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Pored reflektora, ugrađeni su i pojačivači signala za upravljanje, kao i sami upravljači koji služe za kontrolu svetlosti pomenutih reflektora, rekao je Vesić.

"Ukupna dužina ugrađene instalacije javnog osvetljenja iznosi više od pet kilometara kablova različitog poprečnog preseka i vrste. Pored toga, ugrađena je i velika količina sigurnosnih držača regala i razvodnih ormarića koji se nalaze na konstrukciji", naveo je Vesić.

Napajanje same instalacije osvetljenja na konstrukciji mosta „Gazela” izvedeno je iz dve komande koje su postavljene sa obe strane reke uz najbliže noseće stubove mosta. Izvodi iz komandi javnog osvetljenja su usponskim vodovima podignuti do same konstrukcije gde je postavljeno osvetljenje i redom povezivano, kao što je predviđeno projektom, podsetio je Vesić.

"Vrednost radova na postavljanju dekorativnog osvetljena iznosi oko 102 miliona dinara", istakao je Vesić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.