Beograđani dobili 500m Promenade i ne samo to/FOTO

Izvor: B92, 04.Jun.2016, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđani dobili 500m Promenade i ne samo to/FOTO

Beograd -- Savsko šetalište duže je od danas za 500 metara i otvoreno je za posetioce.

Na novom delu promenade između Starog savskog mosta i Mosta Gazela, izgrađene su dve terase sa dečjim igralištima, teren za odbojku na pesku, teretana na otvorenom i tri manja ugostiteljska objekta.

Beograđani i turisti će od ovog vikenda moći da uživaju u zabavnom i bogatom programu duž Savskog šetališta. Ceo prostor između Starog savskog mosta je renoviran sa obiljem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sadržaja za sve generacije.

“To je logični sled Sava promenade, koju smo otvorili u septembru prošle godine i taj prostor namenjen je svim Beograđanima i posetiocima prestonice koji vole da uživaju pored reke, da se bave sportom, rekreacijom”, rekao je direktor Beograda na vodi Nikola Nedeljković.

Prema njegovim rečima, posetioci će moći da uživaju u celokupnom prostoru, da postoji nekoliko zona, poput zone "Savaplej'', koja se nalazi u neposrednoj blizini gde će se izgraditi kula Beograd.

''Takođe imamo interesantnu zonu odmah ispod Savskog mosta, to je zona sa amfiteatrom, gde smo postavili jedan mural i besplatan internet za sve posetioce'', rekao je Nedeljković.

Zamenik direktora kompanije ''Milenijum tim'', koja je izvođača radova na promenadi, Ivan Bošnjak rekao je da je u pitanju prva faza od 500 metara novog dela promenade, koja je urađena za 60 dana, kao i da je izgrađena potpuno nova obalo-utvrda.

Bošnjak ističe da na većem delu te trase obalo-utvrda nije ni bilo, te da je kota podignuta na nivo 77, koja, tvrdi, obezbeđuje da ne postoji šansa, ili je jako mala šansa da prostor ikada bude poplavljen, bez obzira na nivo reke Save.

"Uz to, urađene su sve potrebne instalacije, instalira se i sistem za mobilnu odbranu od poplava, koji obezbeđuje još metar i po nadogradnje, u slučaju nekih izuzetno vanrednih okolnosti. Izgrađena je i terasa sa dečjim igralištem, u nastavku postoji još jedno dečje igralište, teren za odbojku na pesku, teretana na otvorenom i tri manja ugostiteljska objekta, tako da to je na novih 500 metara'', rekao je Bošnjak .

Precizirao je da se u narednom periodu planira završetak kosina, ali to, kaže, zavisi od nivoa reke, čeka se da opadne, da može da se otpočne sa tim radovima i to će biti još dve staze za šetnju.

''Najniža će biti paralelna sa ovom, a srednja između imaće zelene površine i putanju koja će biti iznenađenje i nadamo se da ćemo u toku leta to uspeti da završimo'', kaže Bošnjak.

Zanimljiv program biće organizovan i sutra za decu od 3 popodne, a sportske aktivnosti biće organizovane na terenima Sava plej.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.