Beli farmeri iz Afrike beže na Krim: Plašimo se

Izvor: B92, 05.Avg.2018, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beli farmeri iz Afrike beže na Krim: "Plašimo se"

Beli južnoafrički farmeri žele, navodno, da se presele na ruski deo Krima.

Razlog za to je najava vlade da će menajti zakon kojim bi omogućila zaplenu zemljišta.

Krim je dobra opcija za južnoafričke farmere, kaže farmer Adi Šlebuša, koji je već posetio Rusiju.

Oko 30 porodica, potomaka holandskih kolonista Boer, u Južnoj Africi, izrazili su spremnost da se presele na Krim i uopšte delove Rusije.

Navodno, trenutno je čak 150.000 takvih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << farmera, ili njihovih porodica ukupno spremno da napuste svoju zemlju i započnu novi život u Rusji.

"Razlog zbog kojeg razmišljam o selidbi su zapravo tamni oblaci koje vidim nad našom budućnošću. Realnost je da se plašimo za naše živote. A stvarnost je da bele farmere napadaju svakog dana u Južnoj Africi. Moj deda je ubijen na ovoj farmi. Vlada je sigurno odgovorna za stvaranje te klime i takvog stava prema belim farmerima. "

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.