Bečić obavestio PS CES o kršenju CEFTA sporazuma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2018, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bečić obavestio PS CES o kršenju CEFTA sporazuma

Šef stalne delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje (PS CES) Igor Bečić ukazao je na zasedanju tog tela u Jerevanu na flagrantno, neprihvatljivo i jednostrano ponašanje Prištine u regionalnom okviru. 

Posebno je istakao nedavni apsurdni postupak Prištine, kojim je uvela takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine i izrazio zabrinutost zbog kršenja pravila slobodne trgovine i CEFTA sporazuma, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saopšteno je iz skupštine.

Tokom plenarnog zasedanja PS CES u Jerevanu ocenjeno je da ovi postupci predstavljaju teško kršenje CEFTA sporazuma, čime se ugrožavaju prava i život građana na Kosovu i Metohiji, kao i regionalna stabilnost i dijalog Beograda i Prištine.

U saopštenju se napominje da su protivpravni postupci Prištine potvrdili još jednom reči predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da će jednostrani potezi Prištine dovesti do krize, nestabilnosti i ugrožavanja bezbednosti u celom regionu.

Šef stalne delegacije Igor Bečić se založio za ukidanje taksi na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, slobodan protok ljudi, roba i usluga, kao i bezbednost građana na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.