Bajer prodao još jednu kompaniju: Amerikanci pazarili za OSAM MILIJARDI DOLARA

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2019, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajer prodao još jednu kompaniju: Amerikanci pazarili za OSAM MILIJARDI DOLARA

Proizvodiće preparate za zdravlje životinja

Američka kompanija Elanko animal helt (Elanco Animal Health) ugovorila je kupovinu Bajerove veterinarske jedinice za 7,6 milijardi dolara čime će nastati druga najveća kompanija na svetu koja se bavi proizvodnjom preparata za zdravlje životinja.

Transakcija će biti realizovana u gotovini i u akcijama.

S ovim sporazumom je proširena lista prodate imovine Bajera pošto nemačka kompanija nastoji da smanji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dug nakon prošlogodišnje kupovine Monsanta za 63 milijarde dolara.

Elanko je saopštio da očekuje da će transakcija biti okončana sredinom 2020. Dve kompanije su navele da će Bajer dobiti u gotovini 5,3 milijarde dolara i Elankove akcije u vrednosti od 2,3 milijarde dolara, na bazi cene od 33,60 dolara po akciji, što je nivo 30-dnevne prosečne cene Elankove akcije do 6. avgusta.

Iz američke firme su precizirali da je reč o 68 miliona akcija, što čini vlasnički udeo od oko 18,2 odsto na osnovu podataka Refinitiva, ali bi broj akcija mogao da poraste ili padne za čak 7,5 procenata u zavisnosti od kretanja Elankove cene na dan zatvaranja transakcije.

Pogledajte rezultate

SVETLA KOJA ČUVAJU ŽIVOT: Pomoću OVIH sijalica, Japan je DRASTIČNO smanjio stopu samoubistava (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.