Bajatović: Gas neće poskupeti, novi model priključivanja

Izvor: B92, 08.Jun.2020, 13:02

Bajatović: Gas neće poskupeti, novi model priključivanja

Beograd -- Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je za današnje izdanje lista "Večernje novosti" da gas neće poskupeti do kraja godine.

On je najavio da će naredne nedelje Srbijagas obavestiti sve potencijalne individualne potrošače o novom modelu priključivanja.

"Svakome ko to želi biće omogućeno da se priključi odmah, a da troškove priključivanja beskamatno plaća u narednih 36 meseci uz račun za utrošeni gas. Cena priključka biće optimizovana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ista za celu teritoriju Srbije", rekao je Bajatović.

Upitan o gasu iz Turskog toka, Bajatović je rekao da će do kraja godine Srbija biti spremna za prijem i transport gasa ka Mađarskoj, a da Bugarska tvrdi da će svoje kompresorske stanice završiti do oktobra 2021. godine.

"U Bugarskoj kao i u Srbiji sprovedeni su dugoročni zakupi kapaciteta na 20 godina, pa su stvoreni svi uslovi za prelazak na klasično projektno finansiranje. To znači da će Srbija do kraja godine biti spremna za prijem i transport gasa ka Mađarskoj. U toku su radovi na nadzemnim objektima - merne i blok stanice i na dispečerskom centru. Naši partneri iz Bugarske tvrde da će svoj deo linijskog gasovoda izgraditi do kraja godine, što stvara uslove da gas potekne i ka Srbiji. Bugarska će svoje kompresorske stanice završiti do oktobra 2021. godine čime će biti omogućen pun kapacitet transporta "Balkanskim tokom" kroz Srbiju", rekao je Bajatović za "Novosti".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gas ne bi trebalo da poskupi, čekaju nas novi modeli priključivanja?

Izvor: Kamatica.com, 08.Jun.2020

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je za današnje izdanje lista "Večernje novosti" da gas neće poskupeti do kraja godine..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.