Bačić: Agrokorom će se baviti i Horvat i Tolušić

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Maj.2018, 07:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bačić: Agrokorom će se baviti i Horvat i Tolušić

ZAGREB - Branko Bačić (HDZ) kazao je da je Predsjedništvo stranke u potpunosti dalo potporu premijeru u vezi s novim ministrom Darkom Horvatom te Tomislavom Tolušićem na mjestu potpredsjednika Vlade.

Na pitanje tko će se više baviti pitanjima o Agrokoru - Horvat ili Tolušić, Bačić je za HRT kazao da je u Horvatovom resoru praćenje rada izvanredne uprave, odnosno praćenje provedbe Zakona o postupku izvanredne uprave. No jasno je da će zaduženje u rješavanju, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u dovršetku procesa izvanredne uprave, imati i potpredsjednik Tolušić, kazao je Bačić.

Govoreći o tome smatra li da je odvajanje funkcija iz resoraMartine Dalić dobar ili loš potez, ekonomski analitičar Mladen Vedriš kazao je da i Horvat i Tolušić imaju iskustva u izvršnom sektoru. To su ljudi koji mogu relativno odmah početi djelovati, dakako u području za koje su sada zaduženi, kazao je.

Smatra da bi se novi potpredsjednik Vlade najprije trebao fokusirati na stope rasta. Stopa rasta ne događa se sama po sebi. Ona je posljedica smislenih politika koje ostvaruje Vlada. Unutar ministarstva gospodarstva postoji jedna kompetentna ekipa koja radi na organizaciji tih reformi. Stoga je bitno da netko sve to zajednički poveže. Mora postojati piramidalna organizacija koja će pogurati stvari zajednički u jednom pravcu. To je osnovni zadatak potpredsjednika Vlade, istaknuo je.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.