BURNO NA VOLSTRITU: Trgovinski rat Amerike i Kine DRMA akcije na berzi

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2019, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BURNO NA VOLSTRITU: Trgovinski rat Amerike i Kine DRMA akcije na berzi

Industrijski indeks Dau DŽons je pao za 31 poen ili 0,1 odsto, širi S&P 500 za 0,1 procenat, a tehnološki Nasdak za 0,3 odsto

Na Volstritu su akcije danas pale jer su slabi podaci o maloprodaji u SAD, u kombinaciji sa kontinuiranim strahom oko američko-kineskog trgovinskog rata, neutralisali snažne poslovne rezultate kompanija.

.

Maloprodaja u SAD neočekivano je pala u septembru za 0,3 odsto, što je njen prvi pad u sedam meseci. Ti podaci su samo pojačali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zabrinutost od potencijalne recesije, jer američki proizvodni sektor već beleži signale usporavanja.

Evropski indeksi su danas uknjižili različite rezultate. Indeks Euro Stoxx je porastao za 0,05 odsto, nemački DAKS za 0,32 odsto, a španski IBEKS 35 za 0,23 odsto.

U Aziji, japanski indeks Nikei 225 je porastao za 1,20 odsto, a honkoški Hang Seng za 0,61 odsto.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.