BK Grupa predstavila projekat vredan 13,5 milijardi dolara na forumu „Čista energija za pametnu budućnost“ (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 04.Okt.2018, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BK Grupa predstavila projekat vredan 13,5 milijardi dolara na forumu „Čista energija za pametnu budućnost“ (VIDEO)

Srbija mora ubrzano da načiniti korake, od efikasnog uređenja i postavljanja ciljeva energetske politike do uspostavljanja unutrašnjeg sistema vrednosti, primenljivim za međunarodnu saradnju i integraciju u evropskim tržišnim procesima, zaključci su XII Međunarodnog foruma o čistim energetskim tehnologijama "Čista energija za pametnu budućnost“.

Ova manifestacija je nastala kao pokretač razvojnih ideja energetskog sektora u domenu obnovljivih izvora energije, energetske >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << efikasnosti i čistih tehnologija. Cilj ovogodišnjeg foruma, koji je održan u Skupštini autonomne pokrajine Vojvodine u Novom Sadu,  je da se ponudi odgovor kako Republika Srbija jačanjem energetske bezbednosti može pružiti doprinos jedinstvenom evropskom korpusu interesa i zakorači u pametnu energetsku budućnost.

Od 2016.godine ustanovljena je godišnja nagrada „Top energy“ za najuspešnije realizovane projekte iz ove oblasti. Prošle godine ovu prestižnu nagradu dobila je kompanija BK Dana Holding za najuspešnije realizovane projekte iz oblasti energetike u Jugoistočnoj Evropi.

Jedno od priznanja dobio je grad Banja Luka kao dobar primer u regionu kako težiti ka stvaranju zelenog grada.

Vetopark Alibunar jedan od je od primera ovakvih projekata u Srbiji. Snagom od 42 megavata, sa dvadeset jednom turbinom ima mogućnost da energijom vetra snadbeva 38 000 domaćinstava. Predstavnik belgijske kompanije Elisio koja je zajedno sa Vladom Srbije radila na ovom projektu, Ludo Vandervelen istakao je značaj zajedničke saradnje.

"Saradnja koju smo postigli sa Vladom, ministrom i pokrajinskim sekretarijatom dokazuje da se Srbija sposobna da privuče i motiviše investitore koji veruju u budućnost Srbije, kao što mi verujemo. To smo dokazali našim investicijama i razvojnim projektima i tako poazali kako možemo doprineti boljem društvu. Ova nagrada je dokaz da smo na dobrom putu", rekao je  Vandervelen.

U okviru prezentacija projekata koji poštuju energetske standarde pokazan je i projekat Minsk world. Reč je o projektu koji se u glavnom gradu Belorusije gradi na 3.5 miliona kvadratnih metara, a investicija je vredna oko 13,5 milijardi dolara. BK Grupa najavljuje izgradnju ovakvog projekta i u Beogradu.

Danijela D. Karić, potpredsedik za marketing i odnose sa javnošću predstavila je rad BK grupe.



Predsedavajući forumom i izvršni direktor BK grupe, Tihomir Simić, istakao je značaj i neophodnost ovakvih investicija u Srbiji.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.