BITNA INFORMACIJA ZA SVE ĐAKE: Poznato kada će izaći rešenja testa iz srpskog jezika!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2021, 12:27

BITNA INFORMACIJA ZA SVE ĐAKE: Poznato kada će izaći rešenja testa iz srpskog jezika!

Đaci na prijemnom ispitu, odnosno maloj maturi, mogu da osvoje maksimalno 40 bodova na tri testa

Rešenja testa iz maternjeg jezika biće objavljena oko 13 časova na sajtu Ministartsva prosvete, saznaje se nezvanično u ovom ministarstvu.

Oko 68.000 đaka danas je od 9 do 11 časova polagalo malu maturu iz maternjeg jezika, ali ono što ih sve zanima, kao i njihove roditelje, jeste kako su uradili test.

: srpski/maternji, matematika i kombinovani. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne donosi svaki test isti broj bodova: srpski/maternji jezik i matematika garantuju po maksimalnih 13 poena, a kombinovani čak 14.

Svaki od testova završnog ispita imaće 20 pitanja. Svaki tačan odgovor donosi učeniku jedan poen, dakle najviše 20 u ukupnom skoru. Broj poena iz srpskog i matematike množite koeficijentom 0,65, a broj bodova sa kombinovanog testa koeficijentom 0,7, kako biste dobili bodove koji se računaju pri upisu u srednje škole.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.