BITKOINU PRETI RIVAL? Nova kriptovaluta dostigla rekordnu vrednost, dnevne transakcije neverovatno visoke

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2021, 11:40

BITKOINU PRETI RIVAL? Nova kriptovaluta dostigla rekordnu vrednost, dnevne transakcije neverovatno visoke

Kriptovaluta Ethereum dostigla je svoju rekordu vrednost.

Kriptovaluta Ethereum premašila je vrednost od 1.428 dolara, čime je oborila svoj rekord iz 2018. godine.

Rast ovog najvećeg altcoina usledio je upravo nakon pada njegove alternative Bitcoina, koji je beležio neverovatan rast krajem prošle i početkom ove godine.

Kako su poznavaoci tržišta prognozirali, upravo je rast najveće kriptovalute sa sobom povukao i veću vrednost onih manjih.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Povećano interesovanje za čitav sistem izgrađen oko Ethereuma uticao je i na rast njegove primarne valute. Prema nekim procenama, vrednost bi mogla da dostigne 1.600 dolara, pa čak i 2.600.

Na dnevnom nivou se ovom valutom vrše transakcije u vrednosti od 12 milijardi dolara, što je za tri milijarde više od Bitcoina.

Međutim, to što obavi 28 odsto više transakcija od Bitcoina, ne znači da bi u nekom trenutku mogao da postane komercijalnija valuta, piše Cointelegraph.

Stručnjaci Ethereum upoređuju s čuvenim avionom konkord, želeći da kažu kako ta valuta neće postati opšteprihvaćena, kao što to nije uspeo ni ovaj supersonični avion, a i razlozi su gotovo istovetni.

To što je koncept u osnovi dobar i što naizgled korisnicima pruža ono što su želeli, na kraju postaje neodrživo na širem planu, jer sopstvena složenost koncepta postaje previše opterećujuća za široku ekonomsku primenu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.