BITKOIN BLIZU 61.000 DOLARA, OBARAJU SE NOVI REKORDI: Velika očekivanja od vodeće američke kripto berze

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2021, 09:59

BITKOIN BLIZU 61.000 DOLARA, OBARAJU SE NOVI REKORDI: Velika očekivanja od vodeće američke kripto berze

Trenutno se bitkoinom trguje po ceni od oko 59.600 dolara

Tržište kriptovaluta i juče je bilo okupano optimizmom. Bitkoin je stigao vrlo blizu istorijskog rekorda od 61.712 dolara, dok je ether stigao do svog maksimuma od 2.190 dolara, piše portal SEEbiz.

Vodeća kriptovaluta prvi put je trgovana iznad 60.000 dolara u skoro mesec dana, nakon što je provela nedelje u rasponu između 52.000 i 58.000 dolara. Bitkoin se povukao neznatno nakon što je dosegao oko 60.900 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << američkih dolara, iako je ostao iznad psihološkog nivoa od 60.000 dolara.

Prema CoinGeckou, bitkoin je poslednji put dostigao najvišu vrednost sredinom marta.

U međuvremenu, ether, druga po veličini kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, približio se nivou od 2.200 dolara, samo nekoliko dana nakon što je prvi put probio 2.100 dolara.

Iako je nejasno postoji li uzročno-posledična veza između skoka dve kriptovalute, skok se događa nekoliko dana pre nego što će vodeća američka kripto berza Coinbase započeti trgovanje svojim akcijama na Nasdaqu, u jednom od najočekivanijih događaja kripto industrije.

, dok ether vredi 2.130 dolara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.