BILA SAM U DUGOVIMA DO GUŠE! Uradila sam ove TRI NELOGIČNE STVARI i za dve godine rešila sve probleme!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2021, 07:20

"BILA SAM U DUGOVIMA DO GUŠE! Uradila sam ove TRI NELOGIČNE STVARI i za dve godine rešila sve probleme!"

Dug je sumorna stvarnost većine ljudi, i gotovo da niko nije uspeo da se iz njega iščupa bez većih posledica.

 Ovoj ženi je uspelo upravo to, i to zahvaljujući tome što je radila stvari koje se u potpunosti kose sa zdravim razumom!

Simona Milasas iz Australije zna kako je to biti u dugovima do guše. Ona sama dugovala je 187.000 dolara, a da nije imala ništa opipljivo iz tog duga - za te pare nije kupila ni kuću, niti pokrenula posao. Prosto, zadužila se, taj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novac je ispario na svakodnevnicu, a onda se jednog jutra probudila i shvatila da je do guše u dugovima.

Shvatila je da mora da nešto preduzme. Zdrav razum rekao bi joj da štedi svaku paru, da odredi sebi minimalni budžet i da ga se strogo pridržava i sve one silne savete koje smo svi već čuli. Ali, Simona je krenula drugim, sasvim nelogičnim putem.

- Znam da bi logika nalagala da prodam sve što mogu, da štedim na svemu, da živim strogo planirano. Ja nisam želela da tako živim. Rešila sam da zapravi živim potpuno drugačije, i nakon dve godine takvog funkcionisanja izvukla sam se iz duga - kaže Simona koja je o svom iskustvu napisala i knjigu, a redovno drži i radionice širom sveta. A koji su to njenu trikovi?

Kako kaže, jedan od važnijih saveta je da uvek nosite što više novca sa sobom kako biste se osećali bogato.

- Zamislite koliko biste se drugačije osećali kada biste svaki put kada otvorite novčanik u njemu zatekli gomilu novčanica umesto računa i praznog prostora? Vežbajte da uvek imate novac pri sebi. Uvek nosite onoliko novca koliko mislite da pri sebi uvek ima imućan čovek. Kada imate novac, ne osećate potrebu da ga trošite. Znate da je tu i da uvek možete da posegnete za novčanikom, i ne mame vas sve stvari o kojima razmišljate kada ste bez dinara - savetuje Simona.

A post shared by Simone Milasas Business Mentor (@simonemilasas)

Još jedan njen trik je taj da je čuvala 10 centi od svakog dolara koji joj je prošao kroz ruke.

- Sačuvajte 10 odsto od svakog novca koji vam prođe kroz ruke. I ne gledajte na to kao na crni fond. To je prosto novac koji imate i koji vam pričinjava zadovoljstvo svojim rastom. Čuvajte ga u slamarici, u banci, kako god vam odgovara, samo ga čuvajte - kaže Simona.

Uz to, kako kaže, ako planirate da investirate, uvek je bolje kupovati predmete koji su sami po sebi vredni - predmete od dragog i poludragog kamenja ili slične stvari.

- Zaboravite na "liste želja" koje svi imamo u jednom trenutku. Samo radite ono što vam pričinjava zadovoljstvo - vama lično, a ne nekome iz vaše okoline. Ne radite i ne kupujte stvari da biste impresionirali druge. Tako čuvate novac, a niste očajni, naprotiv! - zaključuje na kraju ova žena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.