BIĆE BORBE I ZA ĆEVAPE: U Lidlu pola kilograma ćevapa 150 dinara

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2018, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIĆE BORBE I ZA ĆEVAPE: U Lidlu pola kilograma ćevapa 150 dinara

Dugački redovi, guranje laktovima i trka kolicima do frižidera sa mesom - slika je koju već od danas ponovo možemo da očekujemo u "Lidl" radnjama

Samo što će umesto piletine sada krenuti jagma za ćevapima. Ekonomista Vladana Hamović ovakvu navalu objašnjava inače visokim cenama mesa u prodavnicama.

- Meso je kod nas dosta skupo. Dovoljno je pomenuti da je cena govedine otišla na 850 dinara, a riba, koja je nekada bila dostupna i za običan narod, sada je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << paprena. Mislim da će se sada pokazati da ima prostora za spuštanje cena na tržištu - ocenjuje Hamovićeva.

Nije sve, međutim, samo do novca, dodaje Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije. Kako on objašnjava, meso je upravo jedan od artikala u čiji se kvalitet u Srbiji najviše sumnja, pa su potrošači jedva dočekali dolazak novog proizvođača.

- Prema poslednjim istraživanjima koja smo radili, u meso se najviše sumnja. "Lidl" se predstavio kao kompanija koja garantuje za kvalitet, njihove interne kontrole zaista i jesu stroge, a to je ono što su kupci, naročito kad je meso u pitanju, najviše želeli da čuju - smatra Papović.

I dok će ćevapi ove nedelje biti pandan piletini, jeftine banane biće zamenjene pomorandžama. One će do srede u "Lidlu" biti duplo jeftinije nego u ostalim prodavnicama i koštaće po kilogramu svega 100 dinara.

Ekonomista Miladin Kovačević kaže da se stvara oštra konkurencija i da je izvesno smanjenje cena i u ostalim marketima u zemlji:

- Sa većom konkurencijom na tržištu mora doći ili do pada postojećih cena ili do usporavanja njihovog rasta, što je u oba slučaja dobra vest za potrošače.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.