BG je grad ili gradilište? Provozajte s nama VIDEO

Izvor: B92, 29.Avg.2017, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG je grad ili gradilište? Provozajte s nama VIDEO

Beograd je postao veliko gradilište. Gužvi u saobraćaju ima i sada, ali mnogo veći problemi očekuju nas od 1. septembra, kada počne školska godina.

Da bismo videli kako funkcioniše saobraćaj u raskopanom gradu oko 13 časova smo krenuli od novobeogradske Arene, preko Brankovog mosta, do Slavije, da vidimo koliko nam vremena treba da pređemo taj put.

Prilazimo Brankovom mostu, dakle do ovde nam je trebalo manje od pet minuta, omogućeno nam je da se krećemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u dve trake ka gradu, isto tako i od grada ka Novom Beogradu. Gužve ima ali sve se kreće i čini mi se čak i brže nego kada je Brankov most sasvim otvoreni kada je špic, znamo da su tada ovde velike gužve i da se dugo prelazi Brankov most...

Radovi na sanaciji mosta su uveliko u toku, a gužva, ali ne strašna sačekala nas je posle prelaska mosta. Većih zastoja nije bilo ni na Terazijama i dalje ka Slaviji.

Na Slaviji, dakle malo više od 15 minuta...odnosno tačno 18 minuta nam je trebalo da od Arene, preko Brankovog mosta dođemo do Slavije i prolazimo i Slaviju bez problema, dakle gužvi nema i nisu uopšte zastoji u gradu kao što svi govore, evo skrećemo u Bulevar oslobođenja, gde su takođe radovi u toku i otvorene su samo dve trake za saobraćaj.

Sem na Brankovom mostu, Trgu Slavija i u Bulevaru oslobođenja, radovi se izvode i u Ruzveltovoj ulici kod Vukovog spomenika i u Glavnoj ulici u Zemunu. Pored ovih takozvanih žila kucavica beogradskog saobraćaja postoji još niz ulica u kojima se izvode manji radovi. U gradskoj upravi kažu da se spremaju za početak školske godine.

„Imaćemo u ova naredna dva dana nekoliko sastanaka sa svim gradskim službama, posebno ćemo se baviti 1. septembrom, organizacijom svih ovih kritičnih tačaka, i ono što je važno da napomenem, ulogu saobraćajne policije, tako da ćemo uključiti sve službe, i gradske i republičke, da 1. septembra što bezbolnije uđemo u taj početak školske godine“, kaže Andrija Mladenović, zamenik gradonačelnika.

Iz gradske uprave apeluju na građane da imaju strpljenja i da poštuju sve propise i preporuke date da bi grad bolje funkcionisao. Takođe se apeluje da građani od prvog septembra, kada počinje i zimski režim saobraćaja, više koriste javni prevoz i time takođe smanje gužve.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.