Slovenija izlazi iz recesije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2009, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija izlazi iz recesije

LJUBLJANA - Bruto društveni proizvod (BDP) u Sloveniji porastao je u drugom tromesečju ove godine u odnosu na prethodno i realno se povećao za 0,7 odsto, što, prema statistici, ukazuje na prekid recesijskih kretanja.

BDP u Sloveniji je, međutim, u drugom tromesečju ove godine, u odnosu na isti period lani, manji za 9,3 odsto, saopštio je državni statistički zavod.

Posle dva uzastopna kvartala negativnog rasta, recesijska kretanja u Sloveniji su se u drugom kvartalu ove godine zaustavila, a pozitivni rezultati u drugom tromesečju posledica su uticaja sezone i povećanog broja radnih dana, navode statističari, preneo je Radio Slobodna Evropa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovenija izašla iz recesije

Izvor: EMportal, 31.Avg.2009, 15:45

Bruto društveni proizvod (BDP) u Sloveniji porastao je u drugom tromesečju ove godine u odnosu na prethodno tromesečje i realno se povećao za 0,7 odsto što, prema statistici, ukazuje na prekid recesijskih kretanja.

Nastavak na EMportal...

Slovenija izašla iz recesije

Izvor: Capital.ba, 31.Avg.2009

LJUBLJANA, Slovenačka privreda se u drugom kvartalu u odnosu na prva tri mjeseca ove godine povećala 0,7 odsto, što znači da je završena recesija u još jednoj zemlji Evropske unije. I pored kraja resesije, na godišnjem nivou je slovenački BDP u posmatranom periodu pao 9,3 odsto, saopštio je...

Nastavak na Capital.ba...

Slovenija izašla iz recesije

Izvor: B92, 01.Sep.2009

Ljubljana -- BDP Slovenije realno je veći za 0,7 odsto u drugom tromesečju ove godine u odnosu na prethodno tromesečje, što ukazuje na okončanje recesije...Bruto društveni proizvod (BDP) u Sloveniji je, međutim, u drugom tromesečju ove godine u odnosu na isti period lane manji za 9,3 odsto, saopštio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.