BAT: Plate 2x veće, Srbija među prvima dobila glo

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BAT: Plate 2x veće, Srbija među prvima dobila "glo"

Kompanija Britiš Amerikan tobako nastaviće da bude strateški investitor u Srbiji, izjavio je Sotiris Kosturos, generalni direktor BAT-a za Srbiju i Crnu Goru.

Kosturos je na predstavljanu novog, inovativnog uređaja za zagrevanje duvana "glo" u Beogradu podsetio da je BAT u Srbiji investirao više od 220 miliona evra i da zapošljava 350 radnika.

On je istakao i da je fabrika u Vranju povećala broj zaposlenih za više od 15 odsto, a prosečna mesečna plata je 2,3 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << puta veća od državnog proseka.

“Fabrika poseduje linije za pakovanje najnovije generacije, a investirano je više od tri miliona evra u 2017, a pet miliona evra u 2016. U budžet Srbije do sada je uplaćeno dve milijarde evra”, naveo je Sotiris.

Predstavljajući budućnost duvanske industrije, uređaj "glo" koji je manje rizična alternativa cigaretama, Sotiris je naveo da dolazak "gloa" u Srbiju znači i dodatne investicije koje će usmeriti i razvoj poslovanja, potrošača i zaposlene.

“Srbija je dobila priliku da bude među prvim državama u regionu u kojima je Britiš Amerikan Tobako predstavio svoj novi uređaj. 'Glo' je inovativni uređaj BAT-a koji zagreva a ne sagoreva duvan. Reč je o iskustvu sličnom cigaretama, ali sa manjim stepenom štetnosti, što je jedan od razloga velike pažnje koju je već izazvao u Srbiji, već u prvim nedeljama”, objasnio je Sotiris.

“Iako je potrebno još dugoročnog istraživanja, rezultati koje do sada imamo sugerišu nam da zaista postoji potencijal za smanjenje štetnosti u poređenju sa cigaretama”, rekao je izvršni direktor za nauku BAT-a Kris Proktor.

Kako je rečeno na prestavljanju, uređaj je dizajniran u Velikoj Britaniji, a na razvoju koji je trajao četiri godine radilo je 100 stručnjaka širom sveta.

Važno za sve pušače jeste da ovaj uređaj zagreva duvan na temperaturi od 240 stepeni, proizvodeći paru koja sadrži oko 90-95 odsto manje toksina u odnosu na dim klasične cigarete, rekli su predstavnici BAT-a.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BAT: Inovacije i NOVA ZAPOSLENJA u Vranju

Izvor: OkRadio.rs, 30.Avg.2018, 12:53

Sotiris Kosturos, generalni direktor kompanije "Britiš amerikan tobako" (BAT) za Srbiju i Crnu Goru kaže da je Srbija jedna os prvih država u svetu gde je stigao inovativan "glo" uređaj i dodaje da će BAT nastaviti sa ulaganjima i zapošljavanjem u Srbiji, posebno u fabrici u Vranju. Srbija je...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.