Azijska tržišta nastavila pozitivnu seriju

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Sep.2019, 07:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta nastavila pozitivnu seriju

TOKIO - Azijski su indeksi ostvarili snažan rast nastavljajući tako veliki niz na početku rujna.

Investitore  je ulagače ohrabrilo popuštanje trgovinskih napetosti između SAD-a i Kine i jer se nadaju novim poticajnim mjerama u najvećim svjetskim gospodarstvima.

MSCI Asia Pacific Index ojačao je 0,4 posto i stigao na novu najvišu razinu u šest tjedana. Nikkei 225 skočio je 0,9 posto dok je australsko >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << tržište podignuto 0,7 posto.

Kina je u srijedu objavila da će izuzeti 16 kategorija proizvoda uvezenih iz SAD-a od obveze plaćanja carina, iskazujući time dobru volju uoči nastavka pregovora o rješenju trgovinskog spora sa SAD-om.

Proizvodi uključuju ulje za podmazivanje, lijekove protiv raka i neka otapala, prema priopćenju kineskog ministarstva financija.

Odluka o izuzeću vremenski se poklopila s odlukom kineskih i američkih trgovinskih timova o nastavku pregovora kako bi se okončao trgovinski rat koji koči svjetsko gospodarstvo. Pregovori će se nastaviti početkom listopada. Američki predsjednik Trump ovaj je kineski potez označio pozitivnim što je ulilo još malo optimizma investitorima širom svijeta.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.