Avio-kompanija suspenduje 36.000 radnika

Izvor: B92, 02.Apr.2020, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avio-kompanija suspenduje 36.000 radnika

London -- Britiš Ervejz pregovara sa sindikalnim liderima u kompaniji o planu suspenzije radnih mesta za oko 36.000 zaposlenih.

To je odgovor kompanije na pandemiju koronavirusa, javlja Rojters pozivajući se na izjavu osobe upoznate sa dešavanjem.

Nacionalni avio-prevoznik Ujedinjenog Kraljevstva je znatno smanjio broj letova i upozorio da će morati da privremeno "zamrzne" radna mesta kako bi preživeo pandemiju koronavirusa koja je zadala težak udarac vazduhoplovnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << industriji, zbog čega rezanje troškova neminovno.

Britanski javni servis BBC izveštava da je avio-kompanija postigla sveobuhvatni sporazum sa Savezom sindikata, kojim se predviđa suspenzija 80 odsto radnih mesta, uključujući kabinsko i zemaljsko osoblje, inženjere i one koji rade u sedištu kompanije.

U informaciji se dodaje da se ne predviđa da zaposleni budu proglašeni tehnološkim viškom.

Britiš Ervejz je saopštio u utorak da privremeno obustavlja letove sa aerodroma Getvik, drugog najprometnijeg aerodroma u Britaniji, pošto avio-sektor posrće pod uticajem krize izazvane koronavirusom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.