Atlantija da plati i snizi putarine ako želi da zadrži koncesiju

Izvor: B92, 06.Jul.2019, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Atlantija da plati i snizi putarine ako želi da zadrži koncesiju"

Milano -- Italijanski vicepremijer Luiđi Di Majo kaže da grupacija Atlantija mora da plati naknadu zbog izuzetno visokih putarina koje je naplaćivala proteklih godina.

Di Majov pokret Pet zvezdica pretio je da će poništiti ugovor kojim je italijanskoj kompaniji omogućeno da upravlja najvećom mrežom autoputeva u zemlji nakon što se most pod nadležnošću te grupe prošlog avgusta srušio usmrtivši 43 ljudi.

Međutim, izvori iz partije rekli su Rojtersu da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokret Pet zvezdica spreman da prihvati kompromisno rešenje prema kojem bi Atlantija pristala ispuni nekoliko zahteva među kojima je i značajno smanjenje putarina.

"Naš cilj je poništavanje ugovora", citira Di Maja list "Korijere dela Sera".

"Ako žele da nas ubede da to ne radimo, moraju da vrate sve što su uzeli Italijanima proteklih godina putem povećanih putarina, i još mnogo više", dodao je Di Majo.

Atlantija se nije odazvala pozivu Rojtersa da prokomentariše ovo.

Putarine u Italiji među najvišim su u Evropi i predstavljaju osetljivo pitanje u zemlji koja je u grupi onih što imaju najviše automobila po glavi stanovnika na Starom kontinentu.

Di Majo je takođe danas postavio na svojoj Fejsbuk stranici video o padu mosta, dodavši kako su putarine u Italiji poskupele 30 procenata za 10 godina, a da je Atlantija zaradila 10 milijardi evra otkad je Italija privatizovala svoju putnu mrežu 1999. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.