Atlantic upozorava na lažne intervjue s Tedeschijem koji promoviraju kriptovalute

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Dec.2019, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atlantic upozorava na lažne intervjue s Tedeschijem koji promoviraju kriptovalute

ZAGREB - Atlantic Grupa u ponedjeljak je upozorila na pojavu lažnih intervjua s izmišljenim sadržajem na portalima i društvenim mrežama, koji se pozivaju na financijski uspjeh predsjednika Uprave te kompanije Emila Tedeschija tobože temeljen na ulaganju u kriptovalute.

"Tijekom posljednjih nekoliko tjedana primijetili smo da se na mnogim portalima i na društvenim mrežama, posredstvom platforme Google Ads, sve učestalije pojavljuju linkovi na lažne portale u funkciji promocije >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kriptovaluta. U značajnom dijelu ove kampanje kao mamac čitateljima koriste se lažni intervjui s izmišljenim sadržajem, a koji se pozivaju na financijski uspjeh Emila Tedeschija navodno baziran na ulaganju u kriptovalute", stoji u priopćenju Atlantic grupe.

Budući da primaju sve veći broj izravnih upita građana i onih koji upozoravaju na zloupotrebu podataka, ali i onih skeptičnih, no zainteresiranih za moguću laku zaradu, iz Atlantic Grupe ističu da je riječ u cijelosti o lažnim člancima, pri čemu apeliraju na čitatelje da ne nasjedaju na prijevaru.

"U sustavu Atlantic Grupe već smo poduzeli sve tehničke i pravne mjere koje su na raspolaganju u smislu zaustavljanja širenja lažnih objava i mamaca, prije svega kroz komunikaciju s nadležnim servisima - hrvatskim CERT-om, Googleom i Facebookom", zaključuje se u objavi.

Inače, na društvenim mrežama se može naići na sličan obrazac promocije kriptovaluta putem lažnog intervjua, pri čemu je u glavnoj ulozi Davor Lukšić iz Grupacije Lukšić, koji u tobožnjem razgovoru s Tihomirom Ladišićem na N1 televiziji "otkriva" automatski program za trgovanje kriptovalutama kao svoj izvor bogaćenja.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.