Antena grupa nastavlja svoju ekspanziju

Izvor: B92, 25.Apr.2018, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antena grupa nastavlja svoju ekspanziju

Beograd -- Vodeća medijska kompanija u Srbiji i jugoistočnoj Evropi “Antena grupa” nastavlja svoj rast i investicije kako u zemlji tako i na svetskom nivou.

“Antena grupa” nastavlja ulaganje u najnovije tehnologije i medijske platforme visokokvalitetnih i originalnih sadržaja za mlađu publiku.

Nakon veoma uspešnog uvođenja i postavljanja vodeće medijske mreže za mlađe generacije VICE Srbija, podizanjem radijske stanice PLAY do najslušanije u zemlji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kreiranjem najgledanijeg domaćeg serijskog, dokumentarnog i jutarnjeg programa Prve televizije, Antena grupa s velikim uspehom pomera granice i paralelno širi svoje aktivnosti na svetskom medijskom tržištu. Posle osvajanja Holivuda putem ulaganja u jednu od najuspešnijih produkcijskih kompanija – „Imagine Entertaiment“ , Antena je ovih dana sa svojim partnerima investirala u jednu vodeću kablovsku mrežu nove generacije, tzv. post-cable network - „Čedar“ („Cheddar“) koja kreira originalni video-sadržaj i informacije iz oblasti tehnologije, medija i zabave.

Vrednost ove investicije je 22 miliona dolara, predvođena je „Raine Ventures“, globalnom privrednom bankom fokusiranom isključivo na tehnologiju, medije I telekomunikacije, a strateškim partnerom Antena grupe. U ovu investiciju čiji je cilj međunarodna ekspanzija mreže, uključeni su i Liberty Global, Goldman Sachs, 7 Global Capital, Dentsu Ventures, kancelarija Kelly Loeffler and Jeff Sprecher.

"Verujemo da će brend i sadržaj Čedara doživeti sjajan prijem među mlađom publikom širom sveta, koja konzumira vesti na nov način. Kao investitori, uzbuđeni smo zbog partnerstva koje smo uspostavili sa izvanrednim menadžment timom i zbog brze evropske ekspanzije Čedara, počevši od naše TV i digitalne platforme kojom raspolažemo", izjavio je Teodor Kirijaku, akcionar i predsednik Antena grupe.

Antena grupa nastaviće sa investijama u inovativne sadržaje koje će pomerati granice u daljem razvoju TV industrije u Srbiji i u svetskim okvirima.

O Antena grupi

Antena grupa je vodeća globalna medijska kompanija koja posluje sa portfolijom medijskih sadržaja preko raznih tehnoloških platformi, uključujući vodeće komercijalne distributere, tematske kanale, digitalni medij, audio-vizuelne produkcije, izdavaštvo i srodan sadržaj. Već dve decenije grupa ima vodeću poziciju u svojoj oblasti, neprestano šireći aktivnosti i uspešno primenjujući nove ambiciozne projekte u široj oblasti komunikacija. Antena grupa posluje širom Evrope, Severne Amerike i Australije. U sastavu Antena grupe u Srbiji nalaze se Prva televizija, O2 TV, Play radio, VICE, kablovske mreže Prva Max, Prva World, Prva PLUS, Prva Kick, Prva Files I Prva Life, kao i informativni portal B92.net.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.