Amerikanci prepravljaju nemačke džipove: Koristila ih vojska, a sad ih prodaju po paprenoj ceni

Izvor: B92, 07.Okt.2019, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci prepravljaju nemačke džipove: Koristila ih vojska, a sad ih prodaju po paprenoj ceni

Njujork -- Američka kompanija Ekspedišn motor za 90.000 dolara nudi perfektno restauriranu i modifikovanu G-klasu koju je početkom 1990. godina koristila nemačka vojska.

Mercedes-Benc je u periodu od 1990. do 1993. godine za potrebe nemačke vojske pravio namensku G-klasu s kraćim međuosovinskim rastojanjem, preklopivim vetrobranskim staklom i platnenim složivim krovom koju je pokretao provereni 2,5-litarski 5-cilindarski dizel-motor (OM602).

Nakon otpisivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz vojne službe nekolicine primeraka G-klase završile su u specijalizovanoj kompaniji sa sedištem u američkoj saveznoj državi Nju Džersi.

Za optimalno prilagođavanje civilnom životu dvovratne G-klase (koja je zadržala sklopivo vetrobransko staklo i mekani složivi krov) potrošeno je nešto manje od 2.700 sati, a proces restauracije je uključio šasiju, karoseriju, kabinu, osovine, kočnice, menjač i originalni motor koji je obnovljen do poslednjeg šrafa.

Među detalje koji EMC-ov automobil odvajaju od originala spadaju LED svetla, nova maska hladnjaka, modifikovani odbojnici, novi točkovi...Boju sedišta i karoserije bira kupac.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerikanci prepravljaju mercedesove džipove: Koristila ih nemačka vojska, a sad ih prodaju po paprenoj ceni

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2019

Američka kompanija Ekspedišn motor za 90.000 dolara nudi perfektno restauriranu i modifikovanu G-klasu koju je početkom 1990. godina koristila nemačka vojska...Mercedes-Benc je u periodu od 1990. do 1993. godine za potrebe nemačke vojske pravio namensku G-klasu s kraćim međuosovinskim rastojanjem,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.