Amerika uklonila neke kompanije sa crnog spiska, a evo i koje

Izvor: B92, 03.Jul.2020, 08:01

Amerika uklonila neke kompanije sa "crnog spiska", a evo i koje

Vašington -- Ministarstvo finansija SAD uklonilo je sa sankcionog spiska četiri inostrane kompanije i četiri njihova tankera, koji su isporučivali naftu u Venecuelu.

Kako se navodi, sa sankcionog spiska isključene su kompanije Adamant Maritime Ltd, Sanibel Shiptrade Ltd, Delos Voyager Shipping Ltd i grečeskaя Romina Maritime Co Inc., koje su registrovane na Maršalskim ostrvima.

Takođe, sa spiska su isključeni i tankeri Seahero (plovi pod zastavom Bahamskih ostrva), >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Voyager (Maršalska ostrva), Delos Voyager (Panama) i Euroforce (Liberija), povezani s tim kompanijama.

Ranije su sankcije uvedene protiv brodova koji su isporučivali naftu iz Irana u Venecuelu, prenosi Sputnjik.

Venecuela je 2020. godine podnela tužbu Haškom sudu zbog sankcija koje Amerika uvodi zemlji od 2014. godine. SAD su uvele zemlji niz sankcija, kao što je zamrzavanje računa Venecuele u Evropi i blokiranje blokiranju imovine vlasti Venecuele pod jurisdikcijom SAD, stavljajući na taj spisak i centralnu banku i državnu naftnu kompaniju "PDVSA".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.