Američki restoranski gigant se širi na krajnji istok Rusije?

Izvor: B92, 14.Sep.2020, 14:51

Američki restoranski gigant se širi na krajnji istok Rusije?

Moskva -- Gigant u industriji brze hrane "Mekdonalds" planira da se proširi na krajnji istok Rusije u decembru.

Planirano je da se prvi put otvore restorani u gradovima poput Habarovska i Vladivostoka, saopšteno je danas iz ove kompanije.

"Mekdonalds" nije precizirao koliko će se novih restorana otvoriti u ovom regionu, ali je rečeno da će u prvoj fazi biti otvoreno oko 300 radnih mesta.

"Razvoj mreže filijala u Rusiji jedan je od kompanijinih prioriteta. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tokom 2020. godine, mreža nastavlja da kontinutirano ulaže u rusku ekonomiju i proširuje svoje prisustvo na tržištu", navodi se u saopštenju "Mekdonaldsa".

"Do kraja godine planiramo da otvorimo 800. filijalu u zemlji."

Ovaj gigant ima više od 750 restorana u Rusiji, širom 60 od ukupno 80 regiona ove zemlje. Ukupne investicije ove kompanije u Rusiji premašuju 2,5 milijardi dolara, dok je prosečni godišnji rast investicija oko 14 odsto, piše Rojters.

Prvi "Mekdonaldsov" restoran u Rusiji otvoren je u Moskvi, 31. januara 1990, u poslednjim mesecima Sovjetskog saveza i tada je preko 30.000 ljudi čekalo u redu kako bi prvi put osetilo ukus američke brze hrane. Darivanje povodom tridesetog rođendana ove godine organizovano je ranije zbog straha od koronavirusa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.