Američka privredna komora ocenila: Stabilna trojka za Srbiju

Izvor: N1 televizija, 01.Nov.2018, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka privredna komora ocenila: Stabilna trojka za Srbiju

Članice Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) su poslovnu klimu u Srbiji ocenile "stabilnom trojkom", pokazalo je istraživanje koje je danas objavljeno na konferenciji "Šesto prolazno vreme - otključavanje reformi?".

U godišnjem istraživanju AmCham o ključnim prioritetima za unapređenje poslovnog ambijenta učestvovalo je 79 odsto članica tog udruženja koje okuplja 200 kompanija koje u Srbiji zapošljavaju 100.000 ljudi.

Preporuke privrednika su da se >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << unapredi vladavina prava kao i kapaciteti državne uprave u primeni propisa, efikasnost pravosuđa i javno-privatni dijalog u zakonodavnom procesu.

Po oceni većine članica AmCham (51 odsto) predvidivost promena i primena propisa su najveći izazov za poslovanje, dok mala, srednja i mikro preduzeća najviše strepe od nepredvidivosti i visokih iznosa fiskalnih i parafiskalnih nameta i teškoća pribavljanja dodatnih izvora finansiranja.

Rast poslovanja očekuje 73 odsto članica AmChama, a 58 odsto planira nova zapošljavanja u 2019. godini.

Srbija, kao investiciona destinacija u istraživanju je bolje ocenjena od Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine, a lošije u odnosu na susedne države koje su članice EU.

Predsednica AmCham Jelena Pavlović je na konferenciji kazala da je članicama tog udruženja od države potrebno samo poslovno okruženje i jake institucije koje će obezbediti jednake uslove i identična pravila igre za sve.

Ona je istakla da su uspesi Vlade Srbije u unapređenju poslovne klime "zauzdavanje budžetskog deficita, reforme izdavanja građevinskih dozvola i radnog zakonodavstva i početak primene e-Uprave.

"Ostalo je još mnogo posla, i to uglavnom velikih sistemskih zahvata poput reforme javnih preduzeća, zdravstva i pravosudja", kazala je Pavlović.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američka privredna komora: Srbiji stabilna trojka za poslovnu klimu

Izvor: Beta, 01.Nov.2018

Članice Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) su poslovnu klimu u Srbiji ocenile "stabilnom trojkom", pokazalo je istraživanje koje je danas objavljeno na konferenciji "Šesto prolazno vreme - otključavanje reformi?".U godišnjem istraživanju AmCham o ključnim prioritetima za unapredjenje...

Nastavak na Beta...

AmCham: Srbiji stabilna trojka za poslovnu klimu

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Nov.2018

BEOGRAD - Članice Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) su poslovnu klimu u Srbiji ocenile "stabilnom trojkom", pokazalo je istraživanje koje je danas objavljeno na konferenciji "Šesto prolazno vreme otključavanje reformi?"...U godišnjem istraživanju AmCham o ključnim prioritetima za unapredjenje...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.