Američka investicija vredna 54 miliona evra za Kopaonik: Poznati lanac hotela stigao u Srbiju (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2021, 08:05

Američka investicija vredna 54 miliona evra za Kopaonik: Poznati lanac hotela stigao u Srbiju (FOTO)

Ukupna investicija američkog lanca hotela iznosi 54 miliona evra

Na Kopaoniku je otvoren hotel "Viceroy Kopaonik Srbija", prvi hotel sa pet zvezdica na toj planini, koji je ujedno i prvi hotel ugostiteljskog brenda ''Viceroy Hotels & Resorts'' na evropskom kontinentu.

Zvaničnoj ceremoniji prisustvovali su generalna sekretarka predsednika Republike Srbije Suzana Paunović, brojni visoko profilisani zvaničnici, kao i predstavnici opštine Raška, Turističke organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije i Nacionalnog parka Kopaonik.

Turistička ponuda na Kopaoniku otvaranjem tog hotela obogaćena je za 119 soba, radnim apartmanima, predsedničkim apartmanom veličine 250 kvadrata, a kako je naveo generalni direktor Viceroy Kopaonik Srbija Goran Kovačević, mnoge sobe se spajaju tako da lako mogu da se naprave porodične sobe. Takođe, hotel u svom sastavu ima i četiri restorana, spa centar, spoljašnje i unutrašnje bazene, teretanu i dečiju igraonicu.

- Zahvaljujući ovom otvaranju, naša „Planina sunca“, kao najveći skijaški centar u Srbiji i jedna od najpopularnijih lokacija za odmor tokom cele godine, dobiće prvi ski-in, ski-out rizort sa 5 zvezdica. Za nas, ovo je istorijski trenutak, jer ćemo pomeriti granice ugostiteljstva na Kopaoniku za domaće i strane posetioce, ali i otvoriti novo poglavlje za turizam u našoj zemlji. Sve to zajedno će činiti jednu celinu koja će izdvojiti ovaj deo i koja će Kopaonik staviti na mapu evropskih destinacija, kako tokom skijališne sezone, tako i preko letnje sezone - kazao je Kovačević.

Majk Volš iz ugostiteljskog brenda "Viceroy Hotels & Resorts" naveo je da oni imaju hotele na 17 lokacija u svetu, kao i da je većina u SAD. Dodao je da je jedan hotel na Karipskim ostrvima, a dva u Meksiku.

Kaže da je hotel na Kopaoniku trebalo da bude otvoren 2020. godine, ali je to odloženo zbog pandemije. Kaže i da je njihov hotel u Koloradu identičan ovom koji je danas otvoren na Kopaoniku.

- U Viceroy-u, mi smo pre svega i uvek domaćini! Zahvaljujući intuitivnoj usluzi, ovaj hotel izdvojiće se u odnosu na evropske konkurente, a talentovani tim profesionalaca učestvovaće u kreiranju uspomena naših gostiju koje će trajati celoga života. Mi tražimo jedinstvene lokacije po kojima ćemo biti čuveni u svetu i privlačiti goste iz celog sveta i to ne samo našim građevinama, kao hoteli i infrastruktura, već i po dodatnim uslugama koje možemo da pružamo našim gostima - kazao je Volš.

Sa ukupnom investicijom od 54 miliona evra, ovaj projekat koji je nastao na mestu gde se nalazila stara, neiskorišćena zgrada, unaprediće turističku ponudu Srbije, ali i pozicionirati Kopaonik kao atraktivnu destinaciju na mapi ne samo domaćih, već i mnogih svetskih putnika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.