Američka ekonomija ostaje u dubokoj rupi nezaposlenosti

Izvor: B92, 24.Sep.2020, 08:16

"Američka ekonomija ostaje u dubokoj rupi nezaposlenosti"

Vašington -- Potpredsednik Feda Ričard Klarida rekao je da američka ekonomija ostaje u "dubokoj rupi" nezaposlenosti i slabe potražnje.

Istakao je da Fed neće ni početi da razmišlja o povećanju kamata dok inflacija ne dosegne dva odsto i pozvao Kongres da donese nove fiskalne podsticajne mere.

No, malo je verovatno da će Kongres uskoro doneti takve mere, s obzirom na sukobe u Vašingtonu uoči predsedničkih izbora zakazanih za 3. novembar, prenosi SEEbiz.

Loreta Mester, predsednica Feda u Klivlendu, kazala je, pak, da ekonomija ostaje u "dubokoj rupi, bez obzira na nedavni oporavak".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FED TRAŽI NOVE PODSTICAJNE MERE "Američka ekonomija ostaje u dubokoj rupi nezaposlenosti"

Izvor: Blic, 24.Sep.2020

Potpredsednik FED-a Ričard Klarida rekao je da američka ekonomija ostaje u "dubokoj rupi" nezaposlenosti i slabe potražnje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.