„Alumina“ se zadužuje tri miliona maraka

Izvor: Capital.ba, 15.Jun.2021, 14:16

„Alumina“ se zadužuje tri miliona maraka

ZVORNIK – Odbor povjerilaca Fabrike glinice (FG) „Birač“ u stečaju dao je saglasnost upravi „Alumine“ za kreditno zaduženje do tri miliona maraka, saznaje portal CAPITAL. Foto: Alumina Planirano je da se „Alumina“ zaduži kod UniCredit banke na 12 mjeseci. Odluku o zaduženju Upravni odbor preduzeća donio je početkom ovog mjeseca, a Odbor povjerilaca FG „Birač“ u stečaju dao je saglasnost krajem prošle sedmice. Kao sredstvo obezbjeđenja planirana je garancija Garantnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << fonda RS u iznosu od 1,5 miliona i zalihe gotovih proizvoda, rezervnih dijelova, dijela nedovršene proizvodnje i boksita u nedovršenoj proizvodnji „Alumine“, a čija procijenjena vrijednost iznosi čak devet miliona maraka. Inače, „Alumina“ je prošlu godinu završila sa dobiti od 5,1 milion KM, što je znatno lošiji rezultat u odnosu na godinu ranije kada je imala profit od 14,4 miliona KM. Odbor povjerilaca FG „Birač“ se upoznao i sa zahtjevom tog društva za donošenje odluke o pokriću akumuliranog gubitka iz neraspoređene dobiti ostvarene lani. CAPITAL: M. Č. Lj. Чланак „Alumina“ se zadužuje tri miliona maraka се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

IRB ne odustaje od blokade 25 miliona KM u Banci Srpske

Izvor: Capital.ba, 16.Jun.2021, 13:55

BANJALUKA – Dok čeka odluku suda o mjerama obezbjeđenja kojima je tražila zabranu isplate novca povjeriocima Banke Srpske u stečaju, Investiciono-razvojna banka (IRB) RS je podnijela i prigovor sudu kojim traži da se odluka o diobi stavi van snage, saznaje CAPITAL. Foto: Capital.ba IRB u prigovoru...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.