Alibaba izlazi na Honkonšku burzu u trećem kvartalu

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Jun.2019, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alibaba izlazi na Honkonšku burzu u trećem kvartalu

HONG KONG – Kineski div za elektronsku trgovinu Alibaba Group Holding je u tajnosti podnio zahtjev za listanje na Honkonškoj burzi, koje će se dogoditi već u trećem kvartalu ove godine, izjavio je za Reuters jedan neimenovani izvor direktno upoznat sa situacijom.

Kompanija Alibaba bi izlaskom na burzu mogla pribaviti čak 20 milijardi dolara, objavili su neimenovani izvori prošlog mjeseca, što je, ipak, manje u odnosu na rekordnih 25 milijardi dolara koliko je prikupila >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << na Njujorškoj burzi prije pet godina.

U to vrijeme, osnivač Alibabe Jack Ma je izrazio želju da se dionice kompanije uvrste na Honkošku burzu, ali je tadašnja struktura menadžmenta kompanije bila inkompatibilna s pravilima burze. Burza je od tada promijenila pravila o listiranju, prije svega da bi privukla kineske tehnološke startape.

Najnoviji izlazak na burzu omogućio bi Alibabi dovoljno sredstava za ulaganja u tehnologiju, što je prioritet za Kinu budući da njen ekonomski rast usporava, a trgovinski spor sa SAD-om se intenzivira.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.