Alfi i Deutsche Bank žele kupiti potraživanja prema Tušu

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Maj.2018, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alfi i Deutsche Bank žele kupiti potraživanja prema Tušu

LJUBLJANA - Slovenski financijski fond Alfi, koji okuplja domaće poduzetnike, je s njemačkom Deutsche Bank  predao ponudu o otkupu dugova posrnulog trgovačkog lanca Tuš, koji je kod banaka zadužen za 300 milijuna eura, objavio je u utorak portal Siol.net.

Još uvijek nije poznato je li ponudu predao i Elements Capital Partners, koji potraživanja kupuje za engleski financijski fond Anacap Financial Partners.

Nakon propasti postupka prodaje banke vjerovnice počelo >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << su pojedinačno prodavati svoja potraživanja. Abanka je tako početkom veljače počela prikupljati ponude za otkup svojih 61 milijun eura vrijednih potraživanja prema Engrotušu.

Fond Alfi inače upravlja rastućom globalnom kompanjom FK Finance.

Dosadašnji pokušaji da se trgovački lanac Tuš proda stranom investitoru koji bi ga dokapitalizirao nisu uspjeli, ali u vladi i dalje postoje zamisli o mogućem spajanju Tuša i Mercatora ako bi u oba slučaja došlo do njihova vlasničkog restrukturiranja, navode neki slovenski mediji.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.