Ako želite da zakupite lokal na pijaci i počnete svoj biznis, ovo je procedura

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2020, 11:27

Ako želite da zakupite lokal na pijaci i počnete svoj biznis, ovo je procedura

U toku je prikupljanje ponuda!

Komisija za dodelu poslovnog prostora JKP “Gradske pijace“ Beograd je, na osnovu članova 6-19. Pravilnika o izdavanju u zakup pijačnog poslovnog prostora br.4729/4 od 31.07.2019. godine na 25. redovnoj sednici, održanoj dana 03.06.2020. godine, donela Odluku broj 3440/27 da raspiše OGLAS za prikupljanje zatvorenih pismenih ponuda za davanje u zakup pijačnog poslovnog prostora

USLOVI ZA IZDAVANjE SLOBODNIH LOKALA
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Poslovni prostor se daje u zakup na određeno vreme, za kalendarsku godinu, nakon čega se ugovor može obnoviti u skladu sa odredbama Pravilnika o izdavanju poslovnog prostora i Ugovora. Poslovni prostor se izdaje u viđenom stanju. Namena korišćenja poslovnog prostora mora biti u skladu sa Odlukom o pijacama i Pijačnim redom. Pravo učešća na oglasu imaju fizička lica, pravna lica i preduzetnici.

Uredna prijava treba da sadrži:

Učesnici oglasa su u obavezi da uplate depozit za obezbeđenje učešća na oglasu za svaku podnetu ponudu u iznosu od 10% od ponuđene mesečne zakupnine za ceo objekat na tekući račun JKP „GRADSKE PIJACE“ BEOGRAD broj: 205-39344-08 poziv na broj: 429202. Dokaz o uplati depozita OBAVEZNO dostaviti uz ponudu u zatvorenoj koverti sa naznakom pijace, u protivnom ponuda će biti odbijena kao nepotpuna.

Učesnicima koji nisu dobili na korišćenje - u zakup poslovni prostor, depozit se vraća u uplaćenom iznosu. Ponuđena cena predstavlja bruto cenu zakupa po m2  sa uračunatim porezom na dodatu vrednost po stopi od 20%. U ponuđenu cenu zakupa nisu uračunati troškovi koji se odnose na korišćenje pijačnog prostora, kao što su: električna energija, voda, telefon, grejanje, klimatizacija, smeće, takse i sl. srazmerno veličini prostora i objekta. Pored navedenih troškova zakupac je u obavezi da plaća naknadu na ime usluge troškova čišćenja pijačnog platoa i to u iznosu od 140,00 dinara po m2.

Troškovi električne energije i vode, u zavisnosti od lokala, se obračunavaju i fakturišu od strane JKP „Gradske pijace“ Beograd, u kom slučaju zakupac ima obavezu da svakog meseca omogući zaposlenom u JKP „Gradske pijace“ da očita potrošnju ili se obračunavaju i fakturišu od strane JP „EPS-Snabdevanje“ i JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, u kom slučaju je zakupac u obavezi da na usmeni ili pismeni zahtev Preduzeća pruži na uvid dokaze o plaćenim računima. Ukoliko lokal koji se izdaje nema vodomer, obračun potrošnje vode se vrši paušalno, po obračunu za vrstu delatnosti kojom se zakupac bavi.

Ponuđena cena zakupa poslovnog prostora važi za ugovoreni period, kao i za period u slučaju obnavljanja ugovora i ista će se primenjivati sve dok ponuđena cena ne dostigne nivo cene iz Cenovnika za odgovarajuću kategoriju pijace. Početna cena zakupa poslovnog prostora je izražena sa PDV-om.

Na oglasu ne mogu učestvovati fizička lica, preduzetnici i pravna lica koji imaju neizmirene i dospele finansijske obaveze prema Preduzeću po osnovu zakupa ili drugih troškova, koji proizilaze iz ranije zaključenih ugovora na dan objavljivanja oglasa ili su svojim postupcima prekršili  Ugovor o zakupu pijačne opreme, Odluku o pijacama i Pijačni red.

Rok za dostavljanje ponude je 19.06.2020. godine do 09,00 časova. Nepotpune, neblagovremene i neispravne ponude neće se razmatrati.

Javno otvaranje prispelih ponuda obaviće se dana 19.06.2020. godine u 12,00 časova u velikoj sali za sednice, ulica Živka Karabiberovića br.3, Beograd. Odluku o najpovoljnijem ponuđaču Komisija će doneti u roku od 8 dana po isteku roka za podnošenje prijave za oglas. Kriterijum za odabir najpovoljnijeg ponuđača biće najviša ponuđena cena zakupa.

Ukoliko kao najpovoljniji ponuđač bude izabrano fizičko lice potrebno je da u roku od 30 dana od dana objavljivanja odluke o dodeli poslovnog prostora registruje pravno lice ili preduzetničku radnju, i dokaz o registraciji dostavi nadležnoj službi preduzeća.

Izabrani ponuđač je dužan da na žiro račun Preduzeća uplati depozit u visini od 3 ponuđene mesečne zakupnine sa uračunatim PDV-om i zaključi Ugovor o zakupu poslovnog prostora, u roku od 8 dana od dana konačnosti odluke o dodeli. Ukoliko podnosilac ponude, koji je odlukom Komisije izabran kao najpovoljniji ponuđač, ne zaključi ugovor u ostavljenom roku i ne uplati iznos na ime obezbeđenja urednog izvršenja svojih ugovornih obaveza, smatra se da je odustao od ponude, uz gubitak prava na povraćaj depozita za obezbeđenje učešća na oglasu. U tom slučaju Komisija može predmetni objekat ponuditi prvom sledećem najpovoljnijem ponuđaču, ukoliko isti nije povezano lice u skladu sa zakonom.

Ponude dostaviti na adresu: JKP „GRADSKE PIJACE“-BEOGRAD, ul. Živka Karabiberovića br.3, sa naznakom: „ZA LOKALE NA PIJACI .....................................“, u protivnom ponuda će se smatrati nepotpunom i neće se razmatrati.

Razgledanje poslovnog prostora koji se daje u zakup vršiće se radnim danima od 12.06.2020. godine do 18.06.2020. godine, u vremenu od 09-11 časova.

Uvid u dokumentaciju vršiće će radnima danima od 12.06.2020. godine do 18.06.2020. godine, u vremenu od 09-14 časova u direkciji JKP „Gradske pijace“ Beograd, ul. Živka Karabiberovića br.3.

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu javiti na telefon: 011/7857-932, i 011/7857-952 ili putem elektronske pošte: prostor@bgpijace.co.rs. Detalje o slobodnim lokalima možete pronaći na sajtu Gradskih pijaca odnosno na OVOM LINKU.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.