Ako vam se ovo dogodilo - ovo je adresa za naplatu VIDEO

Izvor: B92, 19.Dec.2018, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako vam se ovo dogodilo - ovo je adresa za naplatu VIDEO

Beograd -- Sneg koji je padao prethodnog vikenda, oštetio je oko hiljadu stabala, a opale grane napravile su materijalnu štetu na velikom broju prestoničkih automobila.

"Gradsko zelenilo" za dva dana dobilo je 989 prijava građana. Sve prijave se odnose na lomove grana, rušenje stabala i pričinjenu materijalnu štetu.

"Svako ko je doživeo neprijatnosti da ima pravo na naknadu materijalne štete", za TV Prva kaže Nataša Šišaković, izvšni direktor za operativne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslove JKP "Gradsko zelenilo".

Prema njenim rečima, procedura za naknadu štete je brza i jednostavna. Građani trebaju prvo da prijave oštećenje na broj telefona 011-265-06-83 ili na mejl info@zelenilo.rs. Zatim na teren izlaze operativci "Zelenila", koji pravi zapisnik. Posle toga, građađani sa tom dokumentacijom odlaze u direkciju "Zelenila", gde trebaju da napišu zahtev Komisiji za štete, koja vrši procenu.

Sa rešenjem Komisije, odlaze u osiguravajuću kuću koja vrši nadoknadu.

Prema rečima Nataše Šišaković, naknadu štete imaju pravo građani kojima je pričinjena šteta od oborenih stabala na površini koja je u nadlžnosti JKP "Gradsko zelenilo". To znači da naknadu štete nemaju pravo oni kojima je drvo na privatnom posedu odštetilo automobil ili kuću.

Opširnije u video prilogu:

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.