Ako reklamirate obuću, šanse da ćete biti odbijeni su 70% VIDEO

Izvor: B92, 22.Jan.2019, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako reklamirate obuću, šanse da ćete biti odbijeni su 70% VIDEO

Svaka treća reklamacija u Srbiji odnosi se na cipele i patike, a odgovor od trgovaca u gotovo 70 odsto slučajeva je negativan.

Nekada se u odbijanju pritužbi prodavci pozivaju na ovlašćena laboratorije, od kojih se nikako ne može očekivati odgovor.

Nikica Jovanović iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije rekla je gostujući na TV Prva da se potrošači najčešće žale na kvalitet obuće.

"Određene zemlje, čak članice Evropske unije u svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istraživanjima ustanovile su da postoji roba koja je bezbedonosno ispravna, a to se odnosi na hranu, ali koja je namenjena posebno za zemlje istočne i zemlje zapadne Evrope. To je prepoznato kao diskriminacija potrošača i u okviru EU se dugi niz godina vodila borba da tu bude jednak nivo kvaliteta, što i dalje nije slučaj“, kaže Jovanović i dodaje da ako je to slučaj sa hranom, možemo da sumnjamo da je tako i sa ostalom robom, ali za sada to niko ne može da tvrdi, jer konkretni dokazi za to ne postoje.

Ona kaže da se kada god sumnjamo na nepoštenu praksu potrošača, obratimo Udruženju za zaštitu potrošača, koje će prijavu proslediti inspekciji, a ono će opomenuti trgovca i u pojedinačnom slučaju, a i u svim drugim slučajevima kako se to ne bi primenjivalo na širi krug potrošača.

U video-prilogu pogledajte kako je gošća 150 minuta odgovorila na problem gledateljke sa odbijenom reklamacijom:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.