AfD druga najjača stranka u Njemačkoj, prestigli i SPD

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Sep.2018, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AfD druga najjača stranka u Njemačkoj, prestigli i SPD

BERLIN - Njemačka desna Alternativa za Njemačku (AfD) prestigla je stranku lijevog centra Socijalne demokrate (SPD) pokazuju ankete u utorak, nekoliko dana nakon nasilnih prosvjeda radikalnih desničara u toj zemlji.

Oko 6000 pristaša AfD i protuislamske PEGIDA-e priključilo se prosvjedu u istočnonjemačkome gradu Chemitzu u subotu slijedeći druge prosvjede prošli tjedan nakon što je muškarac izboden nožem nasmrt 26. kolovoza. Zbog ubojstva uhićena su dva imigranta. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<

Prema istraživanju javnog mišljenja Inse u utorak AfD je dobio za pola postotnog boda više došavši na 17 posto, a SPD, koji dijeli vlast s konzervativcima kancelarke Angele Merkel, skliznuo je sa 17 posto na 16 posto. Konzervativci Angele Merkel imaju 28,5 posto.

Sljedeći njemački izborni test je 10. listopada kada će se Merkelini bavarski saveznici suočiti s velikim izazovom koji čini AfD u borbi za tu saveznu državu.

AfD, treća po veličini stranka na izborima prošle godine i glavna oporba, iskoristila je ubojstvo 35-godišnjega Nijemca u Chemnitzu te uhićenja Sirijca i Iračanina da pojača kritike Merkeline politike otvorenih vrata.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.