Aerodrom Sarajevo u potrazi za kreditom od 16,6 miliona KM

Izvor: Capital.ba, 30.Okt.2020, 08:45

Aerodrom Sarajevo u potrazi za kreditom od 16,6 miliona KM

SARAJEVO – Međunarodni aerodrom Sarajevo u potrazi je za kreditom od 16,6 miliona KM. Kompanija je objavila tender u kojem traži dugoročni kredit na navedeni iznos, a nabavka je procijenjena na 3.880.000 KM bez PDV-a, izvještava Indikator.ba. FOTO: Aerodrom Sarajevo Aerodrom planira provesti e-aukciju, a rok za prijem ponuda/zahtjeva za učešće je 09. decembar 2020. godine. Međunarodni aerodrom Sarajevo izuzetno je pogođen otkazivanjem letova i privremenim povlačenjem avio-kompanija sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << aerodroma zbog zatvaranja granica i stalnih promjena pravila ulaska. Očekuje se da će putnički promet još više pasti tokom predstojećih zimskih mjeseci. Prošle zimske sezone putnici su mogli letjeti na 14 destinacija u 11 zemalja Evrope i zaljevske regije sa 81 polaskom sedmično. Prema relevantnim pokazateljima, projekcija gubitka Aerodroma sa 31. decembrom 2020. godine iznosi oko 13,3 mil KM,a procjenjuje se da će povratak na prošlogodišnje rezultate trajati najmanje dvije do tri godine. Većina svjetskih aviokompanija je u režimu preživljavanja i radi sa kapacitetom od 20-30 posto. Чланак Aerodrom Sarajevo u potrazi za kreditom od 16,6 miliona KM се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Austrijska kompanija ulaže 23 miliona KM u Cazin

Izvor: Capital.ba, 30.Okt.2020

CAZIN – ASTA Energy Transmission Components GmbH putem svoje kćerke firme ASTA Bosnia doo investiraće preko 23 miliona KM u proizvodnju u Cazinu. FOTO: Biznis.info Potvrdio je to za BiznisInfo gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević koji kaže kako se potpisivanje ugovora o kupoprodaji zemljišta...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.