ANINA ISPOVEST: Ja sam svoju sreću kupila za deset evra, evo kako

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2017, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANINA ISPOVEST: Ja sam svoju sreću kupila za deset evra, evo kako

Na samom početku razgovora koji smo vodili, tridesetogodišnja Ana N. iz Beograda istakla je da je ovo priča o jednoj od najboljih odluka koje je donela u životu i da bi opet uradila identičnu stvar

- Dugo sam razmišljala da li da uopšte upisujem vožnju ili ne. Znala sam da nemam odakle da izdvojim novac za auto, ali je želja da budem vozač ipak pobedila. Kad sam najzad dobila dozvolu, maštala sam o svom automobilu, ali nisam znala kako da tu ideju pretvorim u stvarnost, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kaže Ana počinjući svoju priču.

Ona nam poverava da je znala da njeni roditelji imaju nešto ušteđevine i da se nadala da će prihvatiti njenu ideju da joj pozajme, a da im ona vraća na rate.

- Ipak, danas je teško pozajmiti novac čak i od roditelja - odbili su me rekavši da štedim od svoje plate i da ušteđevinu ne planiraju da troše.  Koliko god da sam trudila da sama skupim novac za automobil, to nikako nije išlo. Sve što bih uštedela, na kraju meseca mi je nekako ipak izlazilo iz novčanika, dodaje Ana.

Ana kaže da je jako dugo razmišljala o podizanju kredita.

- Jednostavno nisam imala poverenja u banke i ulazak u kredit me je jako plašio. Sve se promenilo kad sam slučajno na internetu naletela na ponudu za keš kredit Vojvođanske banke. Videla sam da je moguće da u kešu dobijem sumu sa kojom bih ostvarila san o sopstvenom automobilu, a rata je bila stvarno smešna – deset evra mesečno. Koliko god da sam bila nepoverljiva, ponuda me je zaista privukla, kaže Ana.

Koliko košta ostvarenje sna?

Napravila je spisak stvari na koje mesečno troši deset evra, sa idejom da pronađe nepotrebne troškove.

- Shvatila sam da mesečno najmanje 15 puta odem na kafu, na feniranje bar pet puta, na kozmetiku potrošim minimum 4.000, iako mi u tom momentu svi ti proizvodi nisu potrebni. Sve sam popisala i shvatila da ako se odreknem samo jedne kafe, jednog feniranja i preskočim kupovinu stotog ruža u istoj boji, ratu za kredit neću ni osetiti. A ispuniću svoj san, objašnjava Ana.

Ipak, nepoverljiva do kraja, Ana je zakazala sastanak u filijali banke, kako bi se uverila da je sve što je videla u onlajn ponudi tačno.

- Dobila sam sve informacije - nije bilo nikakvih skrivenih troškova, termina za koje ne znam šta znače. Došlo mi je da izljubim ženu iz banke koja mi je sve objašnjavala kad sam shvatila da zaista mogu da realizujem sve svoje planove za  samo 10 evra mesečno.

Ana kaže da sad svima priča kako joj jedan klik ostvario san i dodaje da uopšte ne oseća da je podigla kredit.

- To je toliko mala suma, da je stvarno ne osetim. Razmislite i sami na kakve gluposti na mesečnom nivou potrošite deset evra i odlučite da li su one dovoljne da se odreknete svojih snova, zaključuje Ana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.