AKTUELNO: Raste broj zaraženih, 292 nova slučaja, dvoje preminulo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2021, 06:04

AKTUELNO: Raste broj zaraženih, 292 nova slučaja, dvoje preminulo

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 292 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 9.236 testiranih uzoraka, a preminule su dve osobe.Na respiratorima je 13 pacijenata obolelih od kovida-19 od ukupno 364 hospitalizovanih. Od početka epidemije u Srbiji je zaraženo 721.267 osoba, od kojih je 7.110 preminulo. Procenat smrtnosti je 0,99 odsto.

Do sada je testirano 4.653.071 uzoraka.

Na sednici Kriznog štaba nisu donete pooštrene mere. Krizni štab preporučuje treću >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dozu vakcineza određenu grupu ljudi i opet poziva sve koji nisu - da se vakcinišu.

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević je, nakon sednice Kriznog štaba, rekla novinarima, da je preporuka Koordinacionog tela za imunizaciju da postoji potreba za trećom dozom, ali da se takva istraživanja u svetu još uvek rade i nema konzistentnih zaključaka, osim činjenice da je potrebno vreme praćenja postvakcinalnog imuniteta.

"Zaključak, kada je u pitanju treća doza je da suu prvoj grupi koja bi trebalo da je primi osobe sa imunodeficijentnim stanjimai različita hronična oboljenja, osobe sa smanjenom dužinom imunog odgovora posle vakcinacije, kao i osobe koje su imale transplantaciju organa i koje su na hemodijalizi", rekla je Kisić Tepavčević.

Vakcina kineskog proizvođača Sinofarm, kojom je vakcinisan najveći broj građana u Srbiji je među najefikasnijim protiv delta soja virusa korona, izjavila je direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić apelujući na građane da se vakcinišu.

09.44 - U užičkim bolnicama 24 obolelih, za 24 sata 9 prijema

U užičkim bolnicama na današnji dan hospitalizovano je 24 pacijenata obolela od korone, saopštio je jutros Zdravstveni centar Užice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.