AKCIJE KRAŠA OBORILE REKORD: Jagma za deonicama podigla cenu na 123 evra, pojavili se NOVI KUPCI

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2019, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKCIJE KRAŠA OBORILE REKORD: Jagma za deonicama podigla cenu na 123 evra, pojavili se NOVI KUPCI

Deonice Kraša nastavile su i jutros da rastu.

U prvim satima trgovanja ostvaren je ukupan promet od preko 27 miliona kuna, a cena je porasla na 915 kuna (oko 123 evra), što je 7,65 odsto više nego u petak.

Deonica Kraša poslednjih nekoliko nedelja snažno je porasla, s oko 400 na preko 900 kuna. Početkom septembra, najveći pojedinačni dioničar Mesna industrija braća Pivac, koji drži preko 30 odsto akcija, zajedno s kompanijom ESOP Kraš objavio je ponudu za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preuzimanje.

Takođe, kao kupac akcija putem Zagrebačke berze pojavila se i kompanija srpskog biznismena Nebojše Šaranovića, inače vlasnika Crvenke koja proizvodi Jaffa keks.

Da je misteriozni kupac koji je poslednjih nedelja intenzivno kupovao deonice Kraša, a koji se "skrivao" iz računa jedne banke upavo Šaranović, otkriveno je nakon što je prešao prag od 5 odsto akcija, te je onda ta informacija objavljena putem Zagrebačke berze.

U središtu pažnje našla se i prokustor Kraša Marica Vidaković, koja je otprilike nedelju dana pre ponude za preuzimanje kupila 900 akcija kompanije, po ceni od 390 kuna, što je kod nekih učesnika na tržištu pobudilo sumnju da je kupovinu obavila na temelju insajderskih informacija, kojima je kao odgovorna osoba možda raspolagala, što je navodno prijavljeno i Hrvatskoj agenciji za nadzor finansijskih usluga.

Juče je objavljena i informacija da su se pojavili, novi agresivni kupci akcija Kraša.

BONUS VIDEO: KAKO JE NASTAO GASTARBAJTER? Tog oktobra 1968... (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.