ACI i Kostić ostali praznih ruku, Adventura holding preuzela Marinu Portorož

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Okt.2018, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ACI i Kostić ostali praznih ruku, Adventura holding preuzela Marinu Portorož

PORTOROŽ - Društvo Adventura holding u vlasništvu poslovnog čovjeka Darka Klariča, preuzela je Marinu Portorož koja je dosad bila u vlasništvu Termi Čatež.

Za preuzimanje Marine Portiorož bili su zainteresirani i hrvatski ACI te srpski biznisnimen Miodrag Kostić.

Adventura holding već ima u vlasništvu Nautički centar Liburnia koji upravlja suhom marinom na otoku Krk s 350 suhih vezova. Ova kompanija je u vlasništvu Darka Klariča koji investira u većinske >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << udjele perspektivnih kompanija koje želi poslovno i financijski restrukturirati, proširiti njihovo poslovanje i osigurati im bolju budućnost. Između ostaloga, vlasnica je grupacije Nomago, a među njezinim knjučnim investijcama je i trgovina Big Beng.

U transakciji je sudjelovalo i društvo Glen koje je u vlasništvu menadžera Lesnine pod vodstvom Bojana Papiča.

Prodaju Marine tražio je američki financijski fond York, koji je kreditor Terma Čatež. Vrijednost posla procjenjuje se na oko 21 milijun eura.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.