20.000 EVRA OD DRŽAVE DOBIJAJU I SAMOHRANE MAJKE: Objavljeni detalji pomoći, postoji samo JEDNO OGRANIČENJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2022, 12:21

20.000 EVRA OD DRŽAVE DOBIJAJU I SAMOHRANE MAJKE: Objavljeni detalji pomoći, postoji samo JEDNO OGRANIČENJE

Uslov za prijavu je i da supružnici imaju primanja ispod prosečne zarade.

Iz ministarstva finansija govorili su o detaljima subvencije za kupovinu prvog stana ili kuće.

- Još jedanput pokazujemo koliko želimo da podržimo mlade bračne parove. Donesena je uredba i očekujemo da narednih dana krenemo sa sprovođenjem pomoći. Nosioci ove pomoći su majke. Za svaku majku, koja je dobila dete od 1. januara ove godine ili će tek dobiti, država pomaže ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << merom. Ukoliko živite na selu država će vam donirati 20. 000 evra - naveli su.

- Ukoliko kupujete stan država takođe daje 20 odsto, jedino ograničenje je što u tom slučaju ne smete da prodate 5 godina nekretninu - dodaju.

Da imaju manje od 1200 evra zajedno.

Takođe, ova mera se odnosi i na samohrane majke.

Podsećaju i na pomoć države za prvo, drugo i treće dete.

- Ono što je cilj da majka bude nosilac ove mere, nosilac sigurnosti i u slučaju razvoda da dete bude obezbeđeno - naglasili su i dodali da je obezbeđen novac za sve.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.