16 godina po 5.000 EUR mesečno -  sve će vratiti

Izvor: B92, 19.Apr.2016, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

16 godina po 5.000 EUR mesečno - sve će vratiti

Bukurešt -- Predsednik Rumunije Klaus Johanis vratiće novac od iznajmljivanja zgrade nad kojom je izgubio vlasništvo u sudskom postupku koji je trajao 16 godina.

Johanis je rekao da on i njegova žena u potpunosti poštuju konačnu odluku suda iz novembra 2015. godine prema kojoj zgrada pripada korisnicima iz doba komunizma, dodajući da će vratiti sav novac od kada je doneta presuda.

Rumunski predsednik i njegova supruga kupili su 1999. godine zgradu u centru grada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sibiua od osobe koja je tvrdila da je zakonski vlasnik zgrade koju su ranije oduzeli komunisti. Oni su zgradu iznajmljivali banci Rajfajzen za, kako je navedeno, 5.000 evra mesečno.

Rumunski zvaničnici su u ponedeljak uklonili njihova imena sa vlasničkih dokumeneta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.