Zidjin koper Srbija: Elimisaćemo i najmanji uticaj na kvalitet vode Peka

Izvor: Beta, 18.Apr.2021, 12:30

Zidjin koper Srbija: Elimisaćemo i najmanji uticaj na kvalitet vode Peka

Kineska kompanija Zidjin koper Srbija saopštila je da će eliminisati i najmanji uticaj na kvalitet vode u reci Pek kao što zahteva inspekcijski tim koji je ranije obišao fabriku.Kako se navodi u saopštenju te kompanije, oni su do 16. aprila očistili sve postojeće taložnike za prihvat atmosferskih voda da bi povećali efikasnost prečišćavanja voda iz majdanpečkog "Južnog revira" i tamošnjeg postrojenja za drobljenje rude."Jedan ultrazvučni merač protoka vode instaliran je za merenje količine vode koja se ispušta u reku, a drugi će biti postavljen najkasnije 20. aprila", kazali su iz Zidjin kopera Srbija.Kako su rekli, takodje su očistili i korito reke Mali Pek od mulja koji se taložio decenijama."Dva nova taložnika za prečišćavanje otpadnih voda su završena, a izgradnja trećeg je u toku i biće gotova do kraja aprila", kazali su.Oni su podsetili da im je sredinom marta naloženo da do kraja aprila očiste postojeće kanale i taložnike za prihvat atmosferskih voda i izgrade nove za mehaničko prečišćavanje otpadnih voda u kojima će se, pored atmosferskih, prečišćavati i vode iz perionice teških vozila."Naloženo je, a dosad i učinjeno, da se i korito reke Mali Pek, u delu koji nije u rudničkoj zoni, očisti od materijala koji se decenijama taložio i ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ziđin koper Srbija: Elimisaćemo i najmanji uticaj na kvalitet vode Peka

Izvor: Danas, 18.Apr.2021

Kineska kompanija Ziđin koper Srbija saopštila je da će eliminisati i najmanji uticaj na kvalitet vode u reci Pek kao što zahteva inspekcijski tim koji je ranije obišao fabriku.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.