Zbog jake oluje u Zapadnoj Australiji nema struje, ima štete

Izvor: Beta, 24.Maj.2020, 16:30

Zbog jake oluje u Zapadnoj Australiji nema struje, ima štete

Oluja s vetrom brzine veće od 100 kilometara na sat pogodila je Zapadnu Australiju gde je bez struje 50.000 domova i preduzeća, saopštile su vlasti i upozorile da će oluja ojačati tokom noći.Služba za vanredne situacije ta australjske države kaže da se toliko jaka oluja dešava jednom u deset godina. Vlasti upozoravaju da je stanje je tim gore jer su kuće gradjene i krovovi postavljeni da izdrže oluje koje s Indijskog okeana obično uvek stižu iz jednog smera, ali ova oluja navaljuje iz drugog.Od ciklona "Manga" u Indijskom okeanu stižu pljuskovi, veoma jak vetar i talasi visoki do osam metara, a očekuje se da će pogoršanje trajati sve do ponedeljka popodne.Očekuju se udari vetra do 130 kilometara na čas, uz podizanje nivoa mora.U gradu Pertu struje nema u 37.000 kuća i firmi, neke zgrade su oštećene, vetar lomi drveće.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Snažna oluja drugi dan hara Zapadnom Australijom

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Maj.2020, 13:35

KAMBERA - Oko 50.000 domova u Zapadnoj Australiji drugog dana zaredom je na udaru snažne oluje, koja se opisuje kao ona koja se viđa jednom u deceniji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.