Izvor: Beta, 23.Mar.2018, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 150 kitova nasukalo se na obali Australije

Više od 150 kitova se nasukalo na zapadnoj obali Australije, i većina je uginula tokom noći, saopštile su danas australijske vlasti.Samo 15 životinja je živo i spasioci pokušavaju da ih vrate u okean.Nasukani kitovi su vrste "grind kratkih peraja", iz porodice kitova zubana. U okolini je izdato upozorenje stanovništvu na ajkule koje napadaju nasukane životinje.Na istom mestu, u Zivu Hemlin se 2009. godine nasukalo i uginulo više od 80 kitova i delfina. Najveća takva pojava na zapadu Australije je bila 1996. godine u Dansborou - nasukalo se čak 320 kitova.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više od 150 kitova nasukalo se na obali Australije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Mar.2018

Više od 150 kitova se nasukalo na zapadnoj obali Australije i većina je uginula tokom noći, saopštile su u petak australijske vlasti.  Samo 15 životinja je živo i spasioci pokušavaju da ih vrate u okean.  Nasukani kitovi su vrste "grind kratkih peraja", iz porodice kitova zubana.  U okolini...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.